Reklama
 
Blog | Jiří Bryan

Otevřený dopis vedení ČD

bez perexu, na ex

Dobrý den,

dne 22.7.2012 jsem jel rychlíkem z Chocně do Prahy bez platné jízdenky, abych se mohl následujícího dne, t.j. v pondělí 23.7.2012 dostavit k vyšetření mého zdravotního stavu na PSSZ. Vzhledem k tomu, že jsem byl v té době již 2.měsíc bez důchodu, který mi ČSSZ vinou vlastního pochybení přestala vyplácet, a tedy i bez peněz, obrátil jsem se se žádostí o pomoc přímo na České dráhy. Za ČD mi odpověděla paní Oblouková s tím, že ČD mi nemohou nijak pomoci a odkázala mne na Charitu české republiky. Charita České republiky mi doporučila obrátit se na příbuzné a známé. 
Vzhledem k tomu, že moji příbuzní a známí neměli na vzniklé situaci žádný podíl, takže jsem (myslím, že ve zcela pochopitelném duševním rozpoložení) neviděl důvod, proč bych je měl žádat, aby ji ze své vlastní kapsy napravovali, zvolil jsem výše uvedený postup, přestože jsem mohl dohodnout jiný termín návštěvy, pokud bych se nemohl dostavit k vyšetření z vážných důvodů. Jelikož zadržovaný důchod mi dosud nebyl vyplacen, domnívám se, že jsem se rozhodl správně, když jsem se spolehl na to, že České dráhy už mne k vyšetření nějak dopraví. Bez požadovaného vyšetření mi totiž ČSSZ prý nemůže obnovit vyplácení důchodu, přestože své vlastní rozhodnutí o zastavení výplaty po mé námitce sama zrušila. Nyní, po prošetření celé záležitosti kontrolním oddělením, je chce rušit ještě jednou. Přestávám tomu tudíž rozumět a požaduji došetření.
Stejný postup, tentokrát i pro zpáteční jízdu jsem zvolil ve středu 25.7.2012, kdy jsem opakovaně jel na OSSZ v Ústí nad Orlicí, neboť předchozího dne tam nefungovaly počítače, takže se nemohlo úřadovat. V úterý, kdy jsem spojil cestu na OSSZ s návštěvou ošetřujícího lékaře, jsem si jízdenku zakoupil, protože moji pražští příbuzní, které jsem při návštěvě Prahy seznámil se svou situací, mi mezitím nějaké peníze dali. 
Týž postup zřejmě budu muset zvolit také 29.8.2012, kdy jsem objednaný ke svému ošetřujícímu lékaři.
Domnívám se, že tímto mým úředně vynuceným postupem vzniká Českým drahám škoda, a že jsem povinen to oznámit. Jelikož jsem k tomu právě sebral veškeré svoje odhodlání a za svoje jednání jsem připraven nést přiměřený díl zodpovědnosti, činím tak. 
Se soudružským pozdravem
Jiří Bryan, ID (momentálně bez invalidního důchodu)
Reklama