Reklama
 
Blog | Jiří Bryan

Jo, před rokem

to jsem byl pěkně napružený. A tak vzniklo i tohle novoroční psaní:

UPOMÍNKA (OTEVŘENÉ PSANÍ)

V termínu od 14.11. – Vám Priessnitzovy léčebné a.s. poskytly služby (sic!) v celkové částce 2120,- – regulační poplatky , které byly vyúčtovány daňovým dokladem RTE-11008972 splatným dnem 31.12.2011.

Vzhledem k tomu, že do dnešního dne jsme neobdrželi úhradu za předmětné služby,

Reklama

upomínáme

Vás tímto o vyrovnání dluhu a žádáme o provedení úhrady nejpozději do 30.1.2012.

Pokud do tohoto termínu úhradu dlužné částky neobdržíme, upozorňujeme Vás, že uplatníme u soudu návrh na vydání platebního rozkazu. Návrh přikládáme v příloze.

Věříme, že se soudním sporům vyhnete a dlužnou částku v náhradním termínu uhradíte.

Pokud došlo k pouhému nedorozumění a částka byla již zaslaná na náš účet, žádáme Vás o upřesnění data a způsobu úhrady pro dohledání platby.

V případě, že platba nebyla provedena, zašlete, prosím, výše uvedený nedoplatek na náš účet.

S pozdravem

Přijímací kancelář

přepis mailové korespondence ohledně tzv. regulačních poplatků:

paní Metzová.

Pokládám ještě za vhodné upozornit, že zmiňované tzv. regulační poplatky již asi rok v rámci drobné občanské neposlušnosti neplatím. Pojišťovnu jsem o tom vyrozuměl. V akceptaci tohoto nesmyslného a nefunkčního opatření nevidím přínos pro sebe ani pro ostatní. Viz: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/regulacni-poplatky-nefunguji-presto-se-zvysi-kvuli-krizi_173663.html

Děkuji za pochopení.

J.B.

Pane Bryane, regulační poplatek nebudete hradit v tom případě, pokud předložíte platné Potvrzení o hmotné nouzi.

Děkuji za pochopení, hezký den.

Romana Metzová

přijímací a ubytovací kancelář

Priessnitzovy léčebné lázně, a. s.

 

Paní Metzová, 

regulační poplatek nebudu hradit proto, že to není žádný regulační poplatek – neplní regulační funkci. Jde o praktické vyjádření mého nesouhlasu se zdravotní politikou tohoto státu a s tím, že nás někteří politici mají za naprosté hlupáky. V příštím roce prý má být tento poplatek přejmenován a zvýšen. Myslím, že pokud se do té doby nezmění (zásadně nezreformuje) zdravotní politika, budu v jeho bojkotu (nerespektování zákona) pokračovat. 

Hezké dny i Vám

 

Vážená paní Geršicová,

ohledně neuhrazené platby regulačních poplatků upozorňuji na svoji předchozí korespondenci s pí Metzovou. Dodávám jen tolik, že tyto (slovy pana Cikrta) symbolické poplatky již více než rok neplatím a symbolicky tak vyjadřuji svůj nesouhlas nejen s tímto zákonným opatřením, ale se státní zdravotní politikou jako takovou, aniž by mne to kdovíjak těšilo.

Děkuji za pochopení.

S přáním všeho dobrého i v novém roce

 

— — — — — —

Ucetni zustatek                           2 308,75
Disponibilni zustatek                     12 308,75
Ke dni                                    12.1.2012
 

z dnešního výpisu mého účtu u ČS – podotýkám, že stav mého konta je toliko ilustrační a nemá přímou souvislost s mou ochotou platit jakékoli nesmyslné (morálně i ekonomicky jen těžko obhajitelné) poplatky uvalované tímto (naším společným) státem na své opčany. (opčan – v e(r)gořeči vl. opičan (staženě), tj. ten kdo svým občanským postojem napodobuje stádní chování ostatních) + mající právo svobodné volby (z lat. opce)

volby čeho? táži se, když volby politické, jak ukazuje dosavadní zkušenost, vedou především k narůstajícímu zbídačování a znechucení běžného občana (snad tedy alespoň vlastního názoru a postoje)

věřím, že stav konta PLL a.s. k témuž dni může v porovnání s výše uvedeným nepřímo o mnohém vypovídat (minimálně o poměru sil v tomto podivném „duelu“) a že PLL a.s. nemají důvod momentální stav svého konta před opčany ČR (a svými klienty) tajit.

příloha:

OTEVŘENÝ DOPIS

Vážený Státe, milá Evropská unie, drahé Nadnárodní koncerny,

Velmi Vám všem děkuji za dosavadní spolupráci a přeji Vám mnoho zdaru a šťastných chvil na vaší cestě do Pekel.

Tímto dopisem se s Vámi loučím a zůstávám stát na místě plném chaosu, chudoby a smutku, ale snad ještě ve chvíli, kdy najdu svoji cestu zpět. K Životu, radosti a lásce.

Ale, že jsme si spolu užili, což? Vzpomínám na tu chvíli, kdy jsem se rozhodl vydělávat peníze a kdy jste se poprvé objevili u mé první výplaty a zaplacené faktury od mého spokojeného zákazníka a řekli jste DEJ!

Pravda, trochu mne to tenkrát zaskočilo, jsem od přírody štědrý a velmi rád pomohu potřebnému, požádá-li mne o to. Ale vy jste myslím, tenkrát, neřekli „prosím“, nikdo z Vás mne nepožádal, viďte? Vy jste přišli a řekli: DEJ!

Nu, co ! Moje babička mne učila trpělivosti a říkala, dej šanci, každý se může naučit slušnému chování a navíc – podívej na jaké bohulibé věci, potřebují peníze, které ti berou.

A tak jsem si časem zvykl na Vaše sprosté DEJ a díval se na učitele, kteří vyučovali mé děti psaní a počtům, policisty, kteří chytali zloděje a vrahy, lékaře, kteří léčili nemoci mých blízkých.

A tak jsem dával, každý měsíc, mnoho let. Dostali jste Spousty a spousty peněz, brali jste si téměř polovinu toho, co jsem svoji pílí a umem vydělal a NIKDY JSEM OD VÁS NESLYŠEL PROSÍM A NIKDY JSEM OD VÁS NESLYŠEL DĚKUJI.

A pak se mi přestalo dařit, vzpomínáte? Říkal jsem : nezlobte se teď mi nezbývá ani pro mě, ani pro moje děti, chvilku mi počkejte, prosím.

A co jste udělali vy? Začali jste mi ukazovat výhružné dopisy od finančních úředníků, ukázali jste mi exekutory, ukázali jste mi soudce a kriminály. Nějak se nám to začalo kazit, viďte.

Ještě teď se musím smát, já si vážně myslel, že mě chcete nahnat strach a nelžu vám, chvíli se Vám to dařilo, dokonce jsem si začal půjčovat, abych měl pro Vás dost.

Víte, už je to dvacet let co Vám dávám, je mi skoro čtyřicet, nemám vlasy, rozpadla se mi rodina, jsem zadlužený a vážně jsem se Vás bál.

Ale už nebojím. J Už jsem zjistil jak je to jednoduché. Já už Vám prostě nic nedám. Mám Vás rád a užili jsme si spolu, pravda, ale svoje peníze už si nechám.

 Jsem totiž od přírody štědrý a rád pomůžu potřebnému. Potřebuji farmáře od vedle ze vsi a zaplatím mu za jeho dobré a zdravé potraviny, potřebuji našeho doktora a zaplatím mu za jeho péči o naše zdraví, potřebuji naši větrnou elektrárnu a zaplatím za její energii, taky dám peníze tomu velkému policajtovi, díky kterému je tady v noci bezpečno, dám peníze paní učitelce, která učí moje děti čtení a násobilku, dám všem svým potřebným a ještě mi dost zbude.

Ale Vám, přátelé, Vám už nedám nic.

Vás totiž nepotřebuji! Nepotřebuji Vaše předvolební kampaně  plné urážek a vulgarit, nepotřebuji předražené státní zakázky, nepotřebuji, abyste nám bourali cukrovary a pak dováželi drahý a zbytečný cukr z EU, nepotřebuji, abyste dál likvidovali naše zemědělství a nepotřebuji, abyste mé peníze prohrávali v mezinárodních arbitrážích.

Pojďte mi znovu ukázat své exekutory, soudce a kriminály, taky pro Vás něco mám:

Podívejte – stovky, tisíce a miliony sdílení tohoto textu a všechny, kteří zvedli hlavu, kousíček nad naše stádečko a řekli DOST! UŽ ANI KORUNU!

Ale, abyste neřekli, možná to časem zase zkuste, ale až se naučíte slušnému chování a začnete této společnosti za moje peníze pomáhat. Do té doby si na své cestě k dalším válkám, krizím a ekologickým katastrofám TÁHNĚTE SAMI!

S láskou

Občan.

(dopis, kolující v těch dnech sítí)

— — — — — —

vzhledem k tomu, že sám se již čtvrtým rokem (po předchozích otřesných zkušenostech s oficiálním zdravotnictvím a nucenou léčbou, jež vedla až k vážnému narušení mého zdravotního stavu) léčím především alternativně a s oficiální medicínou spolupracuji jen z důvodů systémových, nikoli zdravotních

a vzhledem k tomu, že výše zmiňovaný poplatek nepovažuji za službu poskytovanou pacientovi, ale za další státem vynucovanou čistě účelovou daň, sloužící k udržení neudržitelného

rozhodl jsem se zhruba pře rokem, že tzv. regulační poplatky ve zdravotnictví již nadále nehodlám a nebudu platit. Jakožto osoba duševně postižená se necítím mocen silnějšího občanského vzdoru, jímž bych vyjádřil svoje zděšení nad neutěšeným stavem naší společnosti (neklame-li mne paměť, tak již třetím resp. čtvrtým rokem pobírám plný invalidní důchod ve výši cca 7.900,- Kč měsíčně, přičemž jako OSVČ (vzniklá administrativním rozhodnutím) sice pravidelně vyplňuji daňové přiznání, avšak daně platím obvykle pouze nepřímé. Zvolil jsem proto tento způsob skutečně drobné(ho) občanské(ho) odporu/vzdoru / neposlušnosti, již proto, že situace ve zdravotnictví se mne osobně nejvíce dotýká.

Závěrem mého otevřeného psaní se všem omlouvám za svůj ne vždy plně srozumitelný e(r)go jazyk. Snažil jsem se jej pokud možno krotit.

Děkuji za pozornost

Jiří Bryan t.č. v invalidním důchodu a působící prozatím na plný úvazek v a.j. E(r)GO