Reklama
 
Blog | Jiří Bryan

Osm fotek

z BenQ DC X735, co beru si s sebou zas po čase do Jesu. Pár měsíců jsem si myslel, že foťák už (snad nadobro odešel.) Na jednu stranu úleva (nemusím/nemohu už fotit), na druhou stranu zátěž (je třeba něco s tím udělat: dát spravit, koupit nový). Tuhle mne napadlo ještě jednou zkontrolovat baterii, není-li vložena opačně. Párkrát už se mi to povedlo (vložit ji opačně). Byla. A to jsem si myslel, že jsem fakt dával pozor na to, co dělám.

 

Foťák (nesnáším to slovo, stejně jako slova fotitfotka; není od něj daleko ke slovu feťák) má momentální kapacitu 8 fotografií a mně se nechce ji zvyšovat. Spíš neumím a nevím jak. Vím, že silně klesla po házení fotek do koše přes PC (asi na 3) a pak už se mi ji nepovedlo plně obnovit. Nízká byla i tak a chtělo by to obstarat si nějakou pa-kartu. I s tím váhám. Nevyznám se v tom. A musel/mohl bych potom (nedej Bože) víc fotit.

Foťák si beru do Jesu, bych pokračoval v „projektu“ TVÁŘ: zachycování ksichtu chlapíka v psychotickém procesu. Tím chlapíkem jsem já a projektu nevěnuji se důsledně, jak se dá od maniodepresivního jedince čekat. Od začátku pochybuji o smyslu svého snažení i o svých schopnostech dotáhnout projekt do uspokojivého tvaru i konce.

Nicméně myšlenka, že taková časosběrná série snímků mého obličeje by mohla nejlépe dokumentovat, směřuji-li alternativou k uzdravení (tj. má-li samotný psychotický proces skutečně léčivý potenciál, který je možné vhodně podpořit), či pokračuje-li (po vysazení všech psychiatrických léků) jen zhoubný a devastující proces chorobný – tzv. duševní porucha, mne ne a neopouští.

Reklama

Takže mi nezbývá, než „vyndat“ z foťáku posledních 8 fotografií a uvolnit jeho kapacitu pro potřeby prozatím pokračujícího „projektu“. Tady jsou:

rozpojení topného okruhu u nás doma (průběh):

 

to jsem byl právě manický a páchal „reportáž“ z baseballového MS žáků

majda čumajda mezi kuchyní a chodbou:

 

bez komentáře

rozpojení topného okruhu u nás doma (dokončení):

 

jirka 2 (v tomto případě 1) si máknul, zvládl? (snad jo) jsem roli asistenta

paco to jistí:

paco zapózoval, na dlažkách ujíždějí mu nohy

listopadový boršč, asi:

 

nevím už, proč jsem si ho fotil; vypadá to, že plave v něm celá neoloupaná cibule, a mám dojem, že kačenka o ní něco někomu říkala; ale komu a co? 

majda na pelíšku I:

 

foto nefoto, ale je mi ho líto (a píše mi to blbě datum, koukám; foceno 19.1.2014 ráno)

majda na pelíšku II:

 

dtto

majda na pelíšku III:

 

dtto

Pro dnešek všechno.