Reklama
 
Blog | Jiří Bryan

VŮL SME MY

"Bez jistého úsilí nelze dosáhnout ani neusilování.."

M.N.

 

„Vážený pane,

v návaznosti na naše rozhodnutí ze dne 28.5.2012, kterým bylo v rámci námitkového řízení zrušeno naše rozhodnutí ze dne 2.5.2012, si Vás tímto dovolujeme vyzvat, abyste se ve vlastním zájmu co nejdříve dostavil na Okresní správu sociálního zabezpečení (dále „OSSZ“ v Ústí nad Orlicí za účelem posouzení Vašeho zdravotního stavu.

Poté, na základě obdrženého „Posudku o invaliditě“ posudkového lékaře OSSZ, rozhodneme o trvání / netrvání nároku na invalidní důchod, případně o změně stupně invalidity a vydáme příslušné rozhodnutí.

Děkujeme za spolupráci,“

píší mi z České správy sociálního zabezpečení, která vyhověla mým námitkám a zrušila své rozhodnutí o zastavení výplaty invalidního důchodu. Je 18. června (den výplaty), půl dvanácté letního času, a na účtě mám 157,- Kč. Na velké nákupy to dnes nevypadá. 

Duplikát úmrtního listu z brněnské matriky také ještě nedorazil (kam jenom jsem to zašantročil originál?), a bez něj nám prý výpis ze synovy zdravotní dokumentace nevydají. Podstatnější než nějaké papíry (to je jen alibi) je pro mne ale pohovor s lékařkou, která s Benem v Riapsu mluvila naposledy. Myslím, že už bych to neměl odkládat.

Takže zas píšu do Riapsu panu Holcnerovi, pro změnu opět na téma pohovor (a tentokrát snad nic podstatného nevynechám). Čistit měl bych to začít hned, protože nic (kromě mne samotného) mi v tom už nebrání. Ne, že by se mi chtělo. Pohodlnější (nikoli výhodnější) je zůstat prevít.

Reklama