Reklama
 
Blog | Jiří Bryan

Další(ch) pá(r)teček

Blíží se léto a naše představy o našem duševním stavu je třeba korigovat. Nejsme tak usebraní a konzistentní, jak bychom si přáli. A musíme se s tím učit zacházet. Moc nám to ještě nejde. Občas tak dojde i na nějaké to ostřejší a peprnější slovo. (Když máme dojem, že si je můžeme dovolit.) Ještě si zkusíme zopakovat tu číselnou řadu ze včerejší přednášky o paměti a jejím tréninku a pak už dáme slovo panu Holcnerovi. Takže: 15 98 45 39 17 89 18 12 36 10.. a pak už byl konec. Anebo ještě Havířov, Zlín, Kladno a Most. (Žertuju, to bylo předchozí cvičení.)

„Vážený pane Bryane,

Jak jsem již psal v reakci na Vaši žádost. Nelze poskytnout informace z konzultací Vašeho syna, pokud ten k tomu nedá řádně ověřený písemný souhlas nebo pokud neprokážete, že takový souhlas již poskytnout nemůže. Za předpokladu, že doložíte výše požadované náležitosti, je možné domluvit i osobní setkání v pracovních dnech od 8 do 16 hod.

S pozdravem

Reklama

Tomáš Holcner“ píší mi z RIAPSu. Nadzvihne mne to na chvíli z pohovky, po dopadu zpět zadržuji dech a odepisuji:

..tohle a takhle jste sice nepsal (viz), ale nešť. Takže:

Vážený pane Holcnere,
napište mi, laskavě, ještě jednou a srozumitelně, co přesně chcete, abych udělal, abychom se mohli začít domlouvat na setkání.. a připravte se na to, že vám na to nejspíš ještě jednou písemně odpovím. Děkuji
J.B.“  

 

Když jsem se naposledy v RIAPSu stavoval, měl jsem v ruce jen úřední potvrzení o kremaci z Herefordského pohřebního ústavu a krabici s popelem/ostatky našeho mladšího syna. Protože jsem si ale před kremací netroufl nikomu říct, že bych rád viděl Benovo tělo, tu „definitivní“ jistotu, že skutečně odešel ze světa, nebudu mít (v tomhle životě) asi nikdy. Možná i proto jsem si raději netroufl. I když si to dnes vyčítám, že jsem byl takový srab. Oficiální úmrtní list přišel až mnohem později.. a nějakou chvíli nám pak ještě trvalo, než jsme sebrali „psychické síly“ na vyřizování pozůstalosti. Které se stejně bude ještě opakovat. Spíš pro moji umanutost a potřebu mít alespoň v tomhle případě po formální sránce dotažené to, co dotáhnout se dá. Když už se to nedařilo synkovi. Protože nemohl, nedokázal, či nechtěl a dál neúmyslně torpédoval své vlastní snahy udržet se tu se svými báječnými plány a představavmi o životě? Bubeník jeden blbej. No nic, zpátky do „úřadu“:

Dobrý den,

jsme manželský pár s přímou a zprostředkovanou zkušeností s tzv. duševní poruchou (dg. schizoafektivní porucha) a vystupujeme pod značkou e(R)go. Věnujeme se drobné osvětové a kulturně-politické činnosti (s heslem: kvalitní kultura je ta nejlepší možná politika). Nedávno jsme iniciovali letní výstavu fotografií pražské fotografky Barky Fabiánové v Chocni, ale s její včasnou anoncí v červnovém čísle místního zpravodaje jsme nepochodili. Připouštíme, že text měl poněkud žertovný charakter a neobsahoval mnoho konkrétních údajů, ale taková byla naše představa. 
Bylo by možné zveřejnit anonci v jejím původním znění (viz příloha) v týdeníku 5+2, případně i s některou z přiložených fotografií? Za případné zveřejnění (koncem května či začátkem června) předem děkujeme, v opačném případě prosíme o sdělení důvodů.
S pozdravem za akční pár e(R)go“ píšeme do regionálního týdeníku 5+2 dny s TV programem na celý týden a jsme zvědaví, zda tentokrát nám to vyjde. ..